Gå videre til innhold
Tinder-tafsing eller tantrisk time – bli med på Sex Hour!

Pressemelding -

Tinder-tafsing eller tantrisk time – bli med på Sex Hour!

RFSU inviterer til Sex Hour 2014:

Tinder-tafsing eller tantrisk time – bli med på Sex Hour

Har du skaffet deg en heit Tinder-date eller er du lysten på en real omgang i sengehalmen med dama? Benytt anledningen under sommerens lengste og lyseste dag. RFSU inviterer til Sex Hour lørdag 21. juni.

God sex er viktig for folk i alle aldre, og RFSU inviterer derfor nordmenn til å komme i gang med sengekosen under sommerens lyseste dag. I tillegg oppfordrer vi alle til å tre på kondom og sørge for å beskytte seg selv og nye partnere.

- I disse Tinder-tider er det spesielt viktig å beskytte seg ved tilfeldig sex. Helseeffekten ved å ha sex en gang i uka er stor, men slurver man med dongen kan det svi både på pungen og andre steder. Kondom er fortsatt det eneste prevensjonsmiddelet som beskytter både mot kjønnssykdommer og
graviditet, sier Christina Placht i RFSU.

22.946 nordmenn fikk påvist klamydia i 2013

Ferske tall fra Folkehelseinstituttet* viser at det i Norge har vært en økning på antall tilfeller av klamydia med 6% i 2013 sammenlignet med tall fra 2012. 2013 var den høyeste diagnoseraten av klamydia i Finnmark, Oslo, Troms og Nordland. i disse fylkene var ble det diagnostisert nær dobbelt så mange tilfeller i forhold til folketallet som i fylkene med laveste diagnoserate, og i Finnmark var diagnoseraten nær dobbelt så høy som landsgjennomsnittet.

- Forekomsten av klamydia i Norge holder seg stabilt høyt, men det er urovekkende å se at tallet nå faktisk stiger. Det er viktig å huske på at det eneste som faktisk beskytter mot smitte er kondom, sier Christina Placht.

Tre på gummi – og nyt

Sex Hour er en symbolsk markering som oppfordrer folk til å bruke kondom. Kampanjen er et nasjonalt og visuelt uttrykk for folks vilje og evne til å stå sammen for sikker sex.

– Under Sex Hour kan man velge fritt om man vil ha lyset av eller på. Benytt anledningen til å gjøre det du vil, så lenge du er grei og snill. Det viktigste er at du trer den på og har fokus på sikker sex, mener Placht.

En hel Sex Hour kan høres noe ambisiøst ut for mange siden et gjennomsnittlig samleie varer i mellom 5 og 7 minutter, men med litt oppfinnsomhet og kreativitet er vi sikre på at mange greier å strekke kosen fra seks til seksti minutter.

Utsetter andre for smitte

Tall fra RFSU viser at over halvparten av nordmenn dropper kondom når de har sex med nye partnere. Hovedårsaken til å droppe kondom er at det ikke er det samme som uten.  

– Det har skjedd mye på kondomfronten de siste årene. Nye produksjonsmetoder bidrar til at kondomene stadig blir tynnere og tynnere, samtidig som de er like holdbare og sterke. Med et tynt kondom av for eksempel typen True Feeling merker man nærmest ikke at man har det på. Det er derfor ingen unnskyldninger for å droppe kondom og utsette andre for smittefare. Kondom er fortsatt det eneste prevensjonsmiddelet som beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer, opplyser Placht i RFSU.

Godt for helsa

Å ha sex en gang i uka kan redusere faren for slag med 50 prosent, diabetes med 40 prosent, og hjertelidelser med 30 prosent. En omgang dampende sex er med andre ord nesten alt som skal til for å opprettholde helsa. Sett av en time med gummi på lørdag 21. juni klokken 20.30. Logg av fra resten av verden, knepp opp, tre på og nyt en hel time med dampende sex sammen med den du synes er deilig.

 

* For mer informasjon: http://www.msis.no/.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Christina Placht, Markeds- og presseansvarlig i RFSU Norge

Tlf: 93 85 77 69

E-post: christina.placht@rfsu.no

Om RFSU

RFSU er en ideell stiftelse, som i over 80 år har drevet med opplysningsarbeid om sikker sex. Overskuddet ved salg av RFSUs produkter går til informasjons- og opplysningsarbeide

Emner

Kategorier


Midsona Norge AS, tidligere kjent som Midelfart Sonesson AS, distribuerer og markedsfører sterke merkevarer fra en rekke internasjonale og norske samarbeidspartnere, i tillegg til egeneide merkevarer.

Norges ledende leverandør av helse- og velværeprodukter.

Midsona Norge AS er et av Norges ledende selskaper innen salg og markedsføring av sunn mat og helse- og velværeprodukter. Vår misjon er å gjøre det lettere for alle mennesker å leve et sunnere liv.

Midsona Norge AS
Lilleakerveien 8
0283 Oslo
Norge