Gå videre til innhold
Slik styrer du unna myggen i sommer

Pressemelding -

Slik styrer du unna myggen i sommer

Mygg – blodsugende insekter som kan gjøre sommeren utrivelig for oss. Det vet alle som har hatt leggene dekket av sviende og kløende myggstikk. Med MyggA kan du både forebygge og behandle stikk enten du tilbringer sommerferien på hytta eller i sydligere strøk.

Det finnes mange typer mygg, men de vi bryr oss mest om er dem som stikker.I verden finnes det rundt 3450 forskjellige stikkmygg, og 38 av dem kan man også finne i Norge. Her i Norge er stikkene ufarlige, men myggstikk kan være svært ubehagelige med opphovning og kløe. I en rekke land kan myggen overføre farlige sykdommer og Malaria er best kjent. Du har sikkert også fått med deg at det farlige zika-viruset har herjet ved mange populære feriesteder i år, og er allerede registrert i 21 land i Sør- og Nord-Amerika og Karibia (WHO). Det finnes ingen vaksine mot zikafeber, så beskyttelse mot myggstikk er derfor det eneste forebyggende tiltaket.

Når bør du beskytte deg?

Flesteparten av mygg er mest aktive på kvelden, men det finnes også mygg som er aktive på dagtid.

Malariamyggen er mest aktiv i mørket, mellom solnedgang og soloppgang, og liker seg også godt innendørs. I områder med malaria anbefales det at huden tildekkes med sokker, langbukser og langermete plagg dersom du oppholder deg ute etter solnedgang. I tillegg anbefales bruk av myggmidler som inneholder dietyltoluamid (DEET) eller tilsvarende på huden. Klær og myggnett bør også innsettes med permetrin, som holder både mygg og andre insekter borte.

Zika-virus overføres av aedes aegypti (gulfebermygg). I motsetning til malariamyggen, biter myggen som sprer zikaviruset også om dagen. Gullfebermygg blir også betraktet som en av de mest aggressive typene mygg. Myggarter som kan overføre Denguefeber og Chikungunyafeber er også aktiv hele døgnet, mest på morgen og ettermiddag.

Det sikreste i områder der det finnes mygg som biter om dagen er derfor å alltid være beskyttet med myggprodukter. Dersom du bruker MyggA på dagtid påfør produktet over solkremen og gjenta påføring etter bading eller mye svetting.

Husk MyggA i sommer

MyggA er det største myggmiddelet i Norge. Både MyggA Roll-on og Spray inneholder DEET (dietyl-toluamid), som er med på å sette den høye standarden på MyggAs myggprodukter.

  • MyggA Roll-on er det eldste produktet i MyggA serien. Roll-on inneholder 20 % DEET, og er effektiv i gjennomsnitt 7 timer mot myggen i Europa. Skal man lenger syd anbefales det å smøre seg oftere. Produktet beskytter i gjennomsnitt 4 timer mot gulfebermygg, og i 6 timer mot malariamygg. Kan brukes av voksne og barn over 12 år. AUP 153,-
  • MyggA Spray er en solid flaske som tåler å bli med på tur. Med sprayflasken blir påføringen rask, hygienisk og enkel. Produktet inneholder 9,5 % DEET, og kan brukes av barn fra 2 år, men brukes med forsiktighet av barn mellom 2 og 12 år. AUP 133,-
  • Har du vært uheldig og blitt stukket demper MyggA På Stikket hudirritasjonen. Produktet kan også brukes på hudirritasjon og svie forårsaket av andre insekter, brennesle og maneter. MyggA På Stikket er en tykk gel som er lett å stryke på huden. Den inneholder naturlige ingredienser som aloe vera og tetreolje og har en behagelig duft og konsistens. AUP 79,-

Selges i apotek. Bruk Mygga forsvarlig. Les alltid etikett og produktinformasjon før bruk.

Kilde: Folkehelseinstituttet og Norsk helseinformatikk

For mer informasjon og høyoppløselige produktbilder, kontakt PR- og kommunikasjonsansvarlig i Midsona Norge AS.

Related links

Emner

Kategorier


Midsona Norge AS, tidligere kjent som Midelfart Sonesson AS, distribuerer og markedsfører sterke merkevarer fra en rekke internasjonale og norske samarbeidspartnere, i tillegg til egeneide merkevarer.

Norges ledende leverandør av helse- og velværeprodukter.

Midsona Norge AS er et av Norges ledende selskaper innen salg og markedsføring av sunn mat og helse- og velværeprodukter. Vår misjon er å gjøre det lettere for alle mennesker å leve et sunnere liv.

Midsona Norge AS
Lilleakerveien 8
0283 Oslo
Norge