Gå videre til innhold
Slik beskytter du deg best mulig mot zika-viruset

Pressemelding -

Slik beskytter du deg best mulig mot zika-viruset

Det farlige zika-viruset herjer ved mange populære feriesteder, og er allerede registrert i 21 land i Sør- og Nord-Amerika og Karibia, (WHO).Det finnes ingen vaksine mot zikafeber, så beskyttelse mot myggstikk er derfor det eneste forebyggende tiltaket.

En zika-infeksjon vil gi milde influensalignende symptomer som feber, øyebetennelse, leddsmerter og utslett. For gravide vil imidlertid en zika-infeksjon kunne være mer alvorlig. Viruset antas å kunne føre til at barn blir født med mikrokefali, det vil si underutviklet hjerne, hvis moren blir smittet mens hun er gravid.

Zika-virus overføres av aedes aegypti (gulfebermygg). Ettersom det ikke finnes en vaksine mot zikafeber, anbefaler Folkehelseinstituttet at man benytter seg av myggmiddel. I motsetning til malariamyggen, biter myggen som sprer zikaviruset også om dagen. Gullfebermygg blir også betraktet som en av de mest aggressive typene mygg.

Beskytt deg med MyggA

MyggA er det største myggmiddelet i Norge. Både MyggA Roll-on og Spray inneholder DEET (n,n-dietyl-toluamid ), som er med på å sette den høye standarden på MyggAs produkter. MyggA roll-on (20 % DEET) beskytter opp mot 4 timer mot gulfebermygg, mens MyggA spray (9,5 % DEET) beskytter opp mot 2 timer.

  • MyggA Roll-on
    MyggA Roll-on inneholder 20 % DEET, og er effektiv i gjennomsnitt 7 timer mot myggen i Europa. Produktet beskytter i gjennomsnitt 4 timer mot gulfebermygg, og i 6 timer mot malariamygg. Dersom du bruker MyggA Roll-on om dagen, bruk solkrem først og deretter MyggA Roll-on oppå. Husk å påføre produktet igjen etter bading, eller ved mye svetting. Anbefales til barn og voksne over 12 år.
  • MyggA Spray
    MyggA Spray er en solid flaske som tåler å bli med på tur. Med sprayflasken blir påføringen rask, hygienisk og enkel. Produktet inneholder 9,5 % DEET, og kan brukes av barn fra 2 år og oppover, men brukes med forsiktighet av barn mellom 2-12 år.

Name of Image Bruk MyggA forsvarlig. Les alltid etiketten og produktinformasjonen før bruk.

Gravide bør ta spesielle forhåndsregler

Folkehelseinstituttet anbefaler ellers at gravide tar spesielle forhåndsregler:

  • Gravide som planlegger reise til berørte områder rådfører seg med sin lege før reise og vurderer å utsette reisen, spesielt til områder med pågående utbrudd eller økende forekomst av zikafeber.
  • Gravide er spesielt nøye med myggbeskyttelse ved å bruke klær som dekker kroppen og myggmiddel ved eventuell reise til berørte områder.
  • Gravide som har oppholdt seg i berørt område i svangerskapet informerer sin lege eller jordmor om oppholdet etter hjemkomst.

Myggbeskyttelse er spesielt viktig for gravide i første og andre trimester, dvs. graviditet under 26 uker. Andre enn gravide bør også beskytte seg mot myggstikk når de oppholder seg i områder med zikafeber. Dette gjelder spesielt personer med immunsvikt eller alvorlige kroniske infeksjoner.

For mer informasjon, høyoppløselige produktbilder og vareprøver, ta kontakt med PR-ansvarlig i Midsona Norge.

Related links

Emner

Kategorier


Midsona Norge AS, tidligere kjent som Midelfart Sonesson AS, distribuerer og markedsfører sterke merkevarer fra en rekke internasjonale og norske samarbeidspartnere, i tillegg til egeneide merkevarer.

Norges ledende leverandør av helse- og velværeprodukter.

Midsona Norge AS er et av Norges ledende selskaper innen salg og markedsføring av sunn mat og helse- og velværeprodukter. Vår misjon er å gjøre det lettere for alle mennesker å leve et sunnere liv.

Midsona Norge AS
Lilleakerveien 8
0283 Oslo
Norge