Gå videre til innhold
Økologisk havregryn – nå med Nøkkelhull og Nyt Norge

Pressemelding -

Økologisk havregryn – nå med Nøkkelhull og Nyt Norge

Helios relanserer økologiske havregryn med både Nøkkelhull og Nyt Norge-merking, som gjør det enda enklere å velge sunt. Havregrynene er rike på kostfiber, vitamin B1 (tiamin), sink og magnesium, samt kilde til jern. Helios havregryn er naturlig kilde til betaglukan.

– Helios havregryn har alltid vært norsk, økologisk mat på sitt beste, men nå kommer dette enda tydeligere frem til forbruker, sier markedssjef Mona Vestengen i Alma Norge AS. – Mange ønsker å øke graden av økologisk i kostholdet og havregryn er en ypperlig basisvare å starte med. I tillegg til vitaminer og mineraler inneholder Helios havregryn betaglukan, som har vist seg å virke kolesterolsenkende. Dette er en enkel måte å øke næringsinnholdet og andelen økologisk i kostholdet på. Havregryn er anvendelig, rimelig og sunt, fortsetter Vestengen.

Helios havregryn er laget av smakfull økologisk havre dyrket på norske gårder. Havren er deretter valset og pakket på tradisjonsrike Stangeland Mølle på Jæren. Skånsom bearbeiding og null tilsetninger gjør at havren bevarer sin høye kvalitet og næringsinnhold. 100 g Helios havregryn inneholder 3,5 g betaglukan. Daglig inntak av minst 3 g betaglukan har vist seg å senke/redusere blodkolesterolet. Høyt blodkolesterol er en risikofaktor i utviklingen av hjertesykdom.

Havre regnes som et av våre sunneste kornslag og har bredt bruksområde. De er selvskrevne i grøt, müsli og brødbakst. Prøv dem også i vafler og boller, for å heve næringsinnholdet. Smaker godt som de er med melk eller yoghurt, eller rist dem med litt lønnesirup i panna – da får du en knasende og herlig topping på frukt eller yoghurt!

Helios havregryn store 600 g Store flak, som gir litt mer tyggemotstand. Spesielt godt egnet i brødbakst og müsli.

Helios havregryn små/lettkokte 550 g Små flak, som koker til grøt på kun 2-3 minutter. Fin å bruke i vafler, boller og annen bakst. Kan gjerne spises naturell.

Related links

Emner

Kategorier


Helios økologisk mat tilbyr ren og naturlig mat, som smaker godt uten unødvendige tilsetningsstoffer. Helios leverer trygge, gode og bærekraftige matvarer av beste økologiske kvalitet. Helios eies av Alma Norge AS og distribueres i norske dagligvare- og helsekostbutikker.

Alma Norge AS er en betydelig leverandør av økologisk mat og produkter i varekategoriene melkefritt/plantebasert, glutenfritt, vegetar og livsstil. Vi leverer til dagligvare-, helsekost- og storhusholdningsmarkedet.

Norges ledende leverandør av helse- og velværeprodukter.

Midsona Norge AS er et av Norges ledende selskaper innen salg og markedsføring av sunn mat og helse- og velværeprodukter. Vår misjon er å gjøre det lettere for alle mennesker å leve et sunnere liv.

Midsona Norge AS
Lilleakerveien 8
0283 Oslo
Norge