Gå videre til innhold
Nå er influensasesongen her!

Pressemelding -

Nå er influensasesongen her!

Visste du at god håndhygiene er det viktigste tiltaket når det gjelder spredning av smittsomme sykdommer? Rene Hender desinfiserende håndgele hadde utvilsomt best effekt sammenlignet med kaldt vann og våtservietter, i en bakterietest gjennomført av «TV2 Hjelper Deg».

Vi er midt inne i den store forkjølelse- og influensasesongen. Ifølge Folkehelseinstituttet økte influensaaktiviteten de siste ukene av 2015, og det forventes en økende forekomst utover i januar 2016. Hvert år får 5-15 % av befolkningen influensa (fhi.no), og forkjølelse og influensa er hovedårsaken til den vestlige befolkningens legebesøk.

God håndhygiene forebygger smitte

Både influensa og forkjølelse er forårsaket av virus, men det er forskjellige virus som står bak. Når du nyser, spres viruset i luften med ørsmå dråper. Den mest vanlige smittekilden er når du holder deg for ansiktet når du nyser eller snyter deg, for deretter å ta på en gjenstand eller håndhilser. Folkehelseinstituttet oppfordrer til god hånd -og hostehygiene for å forebygge smitte. Men det er ikke alltid umiddelbar tilgang på varmt vann og såpe. Hyppig håndvask er viktig, men hånddesinfeksjon med alkoholholdige midler er et godt alternativ når du ikke har tilgang til varmt vann og såpe.

Hånddesinfeksjon best i test

«TV 2 Hjelper Deg» testet i fjor høst tre metoder for håndvask, når du er langt unna varmt vann og såpe: Kaldt vann fra flaske, våtservietter og håndsprit. Det hånddesinfeksjonsmiddelet som ble benyttet i testen var Rene Hender (det mestselgende hånddesinfeksjonsmiddelet i norske dagligvareforretninger, ref. Nielsen). Bakterieprøvene viste at effekten var nesten lik null ved bruk av kaldt vann fra flaske eller våtserviett alene. Rene Hender derimot, hadde utvilsomt best effekt.

Fjerner 99,9 % av bakteriene

Rene Hender inneholder aloe vera, som virker mykgjørende og gir fuktighet til huden. Rene Hender inneholder 70 % alkohol, og fjerner 99,9 % av bakteriene. Har du med deg Rene Hender på farten i forkjølelse- og influensasesongen kan du opprettholde god håndhygiene, selv når du ikke har tilgang på såpe og varmt vann. Rene Hender tørker raskt og dufter friskt av aloe vera.

Selges i dagligvare, AUP 23,50


Related links

Emner

Kategorier


Midsona Norge AS, tidligere kjent som Midelfart Sonesson AS, distribuerer og markedsfører sterke merkevarer fra en rekke internasjonale og norske samarbeidspartnere, i tillegg til egeneide merkevarer.

Norges ledende leverandør av helse- og velværeprodukter.

Midsona Norge AS er et av Norges ledende selskaper innen salg og markedsføring av sunn mat og helse- og velværeprodukter. Vår misjon er å gjøre det lettere for alle mennesker å leve et sunnere liv.

Midsona Norge AS
Lilleakerveien 8
0283 Oslo
Norge