Følg Midsona Norge AS

Slik kan du enkelt unngå salt og sukker i barnematen

Pressemelding   •   mai 18, 2017 13:55 CEST

Sunn og god barnemat trenger ikke være vanskelig å få til. Sjekk hvordan du kan gi mat du vet barnet ditt har godt av – kjapt og enkelt!

Vet du egentlig hva barnet ditt får i seg av næringsstoffer? Helsedirektoratet anbefaler deg å lage barnematen selv. På den måten kan du være sikker på at maten er sunn og god, samt at måltidet blir rimeligere.

Du bør nemlig være forsiktig med salt til små barn – spedbarn har en begrenset evne til å utskille overskudd av salt. Du bør være forsiktig med salt også etter ett års alder.

Barn har ofte et lavt kaloriinntak, men samtidig et stort behov for mineraler og vitaminer. Det er derfor viktig å begrense inntaket av «tomme kalorier». I praksis betyr dette minst mulig sukker. Du bør heller gi plass til matvarer med et høyt innhold av vitaminer og mineraler. Sukker bør ikke inngå i kosten til spedbarn. Vær forsiktig med søt mat til små barn også etter ett års alder.

Fordeler med hjemmelaget

Helsedirektoratet har listet opp flere fordeler med å lage barnematen selv:

  • Kontroll: Du kan unngå salt og sukker
  • Smakstilvenning: Du kan gi én matvare om gangen og servere ingrediensene hver for seg for å venne barnet til nye smaker
  • Tid og penger: Hjemmelaget mat er ofte rimeligere enn ferdiglaget. Lag store porsjoner og frys dem ned – slik kan du også spare tid.
  • Familiemiddag: Du kan bruke ingredienser resten av familien skal spise – slik vennes barnet raskere til familiens mat.
  • Konsistens: Du velger selv konsistensen maten skal ha.

Dampe, mikse, tine og varme

Vi vet at næringsrik mat danner grunnlaget for barnets utvikling – derfor ønsker vi å hjelpe deg med å lage sunn mat til barnet ditt! 4-i-1-matlagsingsmaskinen for sunn baby- og barnemat fra Philips Avent hjelper deg å tilberede smakfulle og hjemmelagde måltider tilpasset ditt barns behov på en enkel måte.

Med matlagingsmaskinen til Philips Avent kan du dampe, mikse, tine og varme opp maten i én og samme beholder. Du kan servere maten umiddelbart eller oppbevare den i beholderen som følger med, og varme opp maten senere med brukervennlige tine- og oppvarmingsfunksjoner.

Kannen er på 1 liter – du kan dermed lage fire måltider om gangen, og samtidig spare tid.

Damping beholder næringsstoffene

Å dampkoke er en sunn måte å tilberede mat på. Vår unike teknologi lar dampen sirkulere oppover fra bunnen, noe som gjør at alle ingrediensene dampes jevnt uten at de kokes. Maten beholder dermed smaken, teksturen og fuktigheten.

Når ingrediensene er dampet, trenger du bare å løfte kannen, snu den rundt på hodet, låse den på plass og mikse til maten har fått ønsket konsistens. Du velger mellom ulike nivåer fra svært fint mikset frukt og grønnsaker til kombinasjon av ingredienser som kjøtt, fisk og belgfrukter, og til slutt en tykkere konsistens. Matlagingsmaskinen for sunn babymat i 4-i-1-design dekker alle stadiene fra de første smaksprøvene til mat for større barn.

Og det beste av alt: Du kan lage maten kjapt og enkelt, samtidig som at du kan være helt sikker på hva barnet ditt får i seg!

AUP: 1799,-. Selges i babyutstyrsbutikker.

For mer informasjon og høyoppløselige bilder - ta kontakt med innholdsprodusent og pressekontakt i Midsona Norge, Hans Ola Hevrøy: hans.ola.hevroy@midsona.no, 91 52 86 72. 

Kilde:
Helsedirektoratet

Les mer om sunn mat for barn fra Helsedirektoratet:

Midsona Norge AS, tidligere kjent som Midelfart Sonesson AS, distribuerer og markedsfører sterke merkevarer fra en rekke internasjonale og norske samarbeidspartnere, i tillegg til egeneide merkevarer.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar