Følg Midsona Norge AS

Ny og enda sterkere myggspray fra MyggA!

Pressemelding   •   mai 07, 2018 13:30 CEST

Last ned høyoppløselige bilder nederst i saken.

De fleste har vel opplevd at kløende og sviende myggstikk har lagt en demper på sommerferien. Årets nyhet fra MyggA inneholder enda mer av virkestoffet DEET, og holder dermed myggen borte enda lenger enn før.

I verden finnes det rundt 3450 forskjellige stikkmygg, og 38 av dem kan man også finne i Norge. Her i Norge er stikkene ufarlige, men vi vet alle at myggstikk kan være svært ubehagelige. I en rekke land kan myggen i tillegg overføre farlige sykdommer. Malaria er best kjent, men du har sikkert også fått med deg at det farlige zika-viruset har herjet ved mange populære feriesteder de siste årene. Det finnes ingen vaksine mot zikafeber, så beskyttelse mot myggstikk er derfor det eneste forebyggende tiltaket. Skal du til sydligere strøk i sommer er det derfor ekstra viktig å bruke myggbeskyttelse.

Effekt og varighet
N,n-dietyl-toluamid (DEET) er virkestoffet i MyggA som holder myggen borte. Konsentrasjon av DEET indikerer effektens varighet, og nye MyggA 50 % DEET er effektiv opp til;

  • 9 timer mot europeiske myggarter.
  • 8 timer mot malariamygg.
  • 4 timer mot gullfebermyg.

Når bør du beskytte deg?
De fleste mygg er mest aktive på kvelden, men det finnes også mygg som er aktive på dagen. Malaria- myggen er mest aktiv i mørket, mellom solnedgang og soloppgang, og liker seg også godt innendørs. I områder med malaria anbefales det at huden dekkes til med sokker, bukser og langermete plagg dersom du oppholder deg ute etter solnedgang. I tillegg anbefales bruk av myggmidler som inneholder DEET eller tilsvarende. Klær og myggnett bør også innsettes med permetrin, som holder både mygg og andre insekter borte.

Zika-virus overføres av gulfebermygg. I motsetning til malariamygg, biter gullfebermygg også om dagen. Gullfebermygg blir betraktet som en av de mest aggressive typene mygg. Myggarter som kan overføre denguefeber og chikungunyafeber er også aktiv hele døgnet, mest på morgen og ettermiddag.

Det sikreste i områder der det finnes mygg som biter om dagen er derfor å alltid være beskyttet med myggprodukter. Dersom du bruker MyggA på dagtid påfør produktet over solkremen og gjenta påføring etter bading eller mye svetting.

Husk MyggA i sommer
MyggA er Norges mestselgende myggmiddel. Både MyggA Roll-on og Spray inneholder DEET, som er med på å sette den høye standarden på MyggAs produkter.

  • Nyheten MyggA Spray 50 % DEET er en solid flaske som tåler å bli med på tur. Produktet har god effekt og varighet, og anbefales spesielt i sydlige strøk. Kan brukes av vokse opver 18 år. AUP 185,-. MyggA Spray finnes også med 9,5 % DEET, som kan brukes av barn fra 2 år, men brukes med forsiktighet av barn mellom 2 og 12 år. AUP 133,-.
  • MyggA Roll-on 20 % DEET er det eldste produktet i MyggA serien. Produktet er effektiv i gjennomsnitt 7 timer mot myggen i Europa, i 4 timer mot gulfebermygg og i 6 timer mot malariamygg. Kan brukes av voksne og barn over 12 år. AUP 153,-.
  • Har du vært uheldig og blitt stukket, demper MyggA På Stikket hudirritasjonen. Produktet kan også brukes på hudirritasjon og svie forårsaket av andre insekter, brennesle og maneter. MyggA På Stikket er en tykk gel som er lett å stryke på huden, og inneholder naturlige ingredienser som blant annet aloe vera. AUP 79,-.
  • I MyggA-serien finner du også FlåttA, som har dokumentert effekt mot flåttbitt. FlåttA kan brukes av barn fra 3 år og oppover og skal sprayes på huden før tur. AUP 160,-.

Alle MyggAs produkter selges i apotek. Bruk MyggA forsvarlig. Les alltid etikett og produktinformasjon før bruk.

Kilde: Folkehelseinstituttet og Norsk helseinformatikk

For mer informasjon, ta kontakt med PR- og kommunikasjonsansvarlig i Midsona Norge AS, Marthe Kaasa Færø: marthe.faro@midsona.no, 924 43 955

Vi er Midsona Norge

Midsona Norge AS er et av Norges ledende selskaper innen salg og markedsføring av sunn mat og helse- og velværeprodukter. Vår misjon er å gjøre det lettere for alle mennesker å leve et sunnere liv.

Hos oss finner du et bredt utvalg av ren, økologisk mat som hjelper deg å ta sunne, gode og bærekraftige valg. Foretrekker du plantebasert, vegansk eller glutenfritt finner du også mange spennende produkter i vårt sortiment.

Vi tilbyr også produkter innen kosttilskudd, forkjølelseslindring, fordøyelse, sportsernæring, hygiene og kroppspleie, for å hjelpe deg til en sunnere og bedre hverdag.

Vi har mattrygghet og kvalitet som øverste prioritet. Vår kvalitetsavdeling jobber daglig for å sikre at du skal kunne gjøre et trygt valg når du velger våre matvarer eller helse- og velværeprodukter.

Våre varemerker finner du på apotek, i dagligvare, i helsekost/faghandel og på nett.Vi representerer merker som blant annet Alpro, Helios, Biopharma, Atkins, Philips Avent, Friggs, Supernature, RFSU, Asan, Soma og Humble Brush.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks <a href="http://midsona-norge-as.mynewsdesk.com/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Personvernerklæring</a>.