Gå videre til innhold
Supermatens dag 2015: Supermat beriker kosten

Pressemelding -

Supermatens dag 2015: Supermat beriker kosten

Det blir ikke alltid fem om dagen eller fisk til middag to ganger i uken, selv om man forsøker å spise sunt og variert. Med supermat kan du enkelt berike kosten.

I Helsedirektoratets årlige rapport «Utviklingen i norsk kosthold 2014» kom det frem at forbruket av grønnsaker har gått ned og at forbruket av kjøtt har økt betydelig over lengre tid. Store deler av befolkningen har et kosthold som medvirker til utvikling av livsstilssykdommer som hjerte- og karsykdom, kreft, overvekt og type-2 diabetes.

- 4 av 10 norske middager inneholder ikke grønnsaker, og vi spiser stadig mer prosessert mat. Det er uheldig at så mye av det vi spiser er belastende for helsen vår, mener Supernature-gründer, helsecoach og fortfatter John Opsahl.

Supermatens dag

23. april arrangeres Supermatens dag for andre år på rad, og det settes fokus på supermat og sunt kosthold over hele landet. John Opsahl er Nordens ledende ekspert på supermat, og har spist supermat og levd etter holistiske prinsipper siden barndommen.

- Det er mange myter knyttet til hva supermat er. Supermat er grønnsaker, frukt, bær, frø og andre matplanter med større variasjon og bredde i næringsstoffene. Supermat er en enkel måte å berike et moderne kosthold som i stadig større grad består av ferdigmat og halvfabrikata. Supermat handler rett og slett om å spise smartere, mener Opsahl.

Tilfør ekstra næring

Men hvis man er en av dem som faktisk er flink til å spise frukt og grønt, trenger man da å berike kosten med supermat?

- Et stort inntak av grønnsaker og frukt bør ligge i bunnen av ethvert kosthold. Forskning viser at et mer plantebasert kosthold er sykdomsforebyggende og generelt bedre for helsen. For oss i Norden har studier imidlertid vist at grønnsaker og frukt vi kjøper i butikken kanskje ikke er så næringsrike som vi tror. Både produksjonsmetoder, lang lagringstid og kunstig modning kan være med på å forringe kvaliteten betydelig. Supermat er en naturlig del av et sunt kosthold, og tilfører bredde og variasjon. Dette er årsaken at supermat har blitt den absolutt største helsetrenden i verden, forklarer Opsahl.

Fem om dagen i en smoothie

Synes du at det er vanskelig å få i deg fem om dagen? Ved å lage en frokostsmoothie med frukt, grønnsaker og supermat kan du faktisk få i deg fem om dagen allerede til frokost.

Smoothie

- I en travel hverdag er supermat en enkel måte å få et balansert kosthold. Mange småbarnsfamilier for eksempel har ikke tid til å lage alle måltider fra grunnen av. Og statistikken viser at vi alle i økende grad tyr til lettvinne løsninger. Statens kostholdsråd er gode, men realiteten er at få følger dem. Supermat kompenserer enkelt for de manglene et moderne kosthold i praksis har, sier Opsahl.

Du lurer kanskje på hva Opsahl spiser i løpet av en dag. Tror du det kun er grønt pulver tar du feil. Sjansen er stor for at han spiser betydelig mer fersk frukt og grønnsaker enn deg, i tillegg til næringsrik supermat. Personlig foretrekker han å leve vegansk, men spiser også kjøtt når han får det servert.

 • Frokost:
  Kjøleskapsgrøt med frø, nøtter, gojibær, chiafrø, hampfrø, Rice Bran og kokosolje.
  Smoothie med grønnsaker, frukt og supermat.
 • Lunsj:
  Raw food-rett basert på grønnsaker, nøtter og bønner.
  Ferskpresset juice av frukt, grønnsaker og urter.
  Smoothie med grønnsaker, frukt og supermat.
 • Middag:
  Vegansk linsegryte, quinoa og grønn salat.
 • Kvelds:
  Ferske blåbær, bjørnebær og bringebær.
  En kopp urtete.
  Smoothie med grønnsaker, frukt og supermat.

I perioden 23. – 25. april får du gode tilbud på supermat og smaksprøver i helsekostbutikker over hele landet. Hvis du har lyst til å smake på supermat eller lære mer, ta turen innom din lokale helsekost.  

Related links

Emner

Kategorier


Midsona Norge AS, tidligere kjent som Midelfart Sonesson AS, distribuerer og markedsfører sterke merkevarer fra en rekke internasjonale og norske samarbeidspartnere, i tillegg til egeneide merkevarer.

Relatert innhold

Relaterte events

Norges ledende leverandør av helse- og velværeprodukter.

Midsona Norge AS er et av Norges ledende selskaper innen salg og markedsføring av sunn mat og helse- og velværeprodukter. Vår misjon er å gjøre det lettere for alle mennesker å leve et sunnere liv.

Midsona Norge AS
Lilleakerveien 8
0283 Oslo
Norge