Gå videre til innhold
Skal du vaske huset? Ikke glem rørene

Pressemelding -

Skal du vaske huset? Ikke glem rørene

Mange skyller av stekepanner, gryter og tallerkener før de settes i oppvaskmaskinen. Det legger seg i rørene og er gir bakterievekst, fortetning og tiltrekker seg rotter. I følge Vann og Avløpsetaten i Oslo er det definitivt ikke ett fett hva du sender ut i avløpssystemet.

Fettet fester seg på veggene i rørene og i pumpene, og sammen med matrester blir det til deilig rottemat. I avløpsnettet i de to kommunene bor det sannsynligvis mer enn 120 000 rotter
tilsammen. Rottene lever av fett- og matrestene som helles i avløpet (http://www.fettvett.no/fettvett.html)

Tette rør kan bli en dyrekjøpt erfaring

Rotter og lukt er bare en del av problemet. Vann utvider seg med ca 10% når det fryser og hvert år forårsaker fortetninger i rørnettet store skader når nattefrosten setter inn. Det er få som tenker på at eiere av bygninger har eget ansvar for rørene i boligen og stikkledningene (vann- og avløpsrør) på utsiden, fram til og med stedet de er påkoblet kommunal hovedledning. Konsekvensene av fett og matrester i rørene kan med andre ord være store vannskader på boligen og en saftig bot fra kommunen. (http://www.vann-og-avlopsetaten.oslo.kommune.no/article245377-11208.html)

Avløpsåpner er til rør som er tette

Vann og avløpsetaten anbefaler at man unngår å helle fett og matrester i vasken eller
toalettet. I husholdninger med 2 eller flere personer er dog ikke kjøkkenvasken eneste problemet. Dusjen og vasken på badet tettes av hår og kalk som gir vond lukt fra rørene. Både problemer med fett i kjøkkenvasken og hår og kalk i slukene på badet leder til fortetninger som i tur kan gi vannlekasjer og store ødeleggelser på boligen. Heldigvis kan dette lett unngås om man sørger for å vaske rørene med jevne mellomrom.

1 Februar 2013 ble nyheten Plumbo Rørvask lansert i norsk dagligvare, 2 dl i hvert sluk hver gang du vasker fjerner lukt, fett, hår og matrester, og sørger for å holde røret åpent fritt for rotter. Til rengjøring bør man velge miljøvennlige produkter. Plumbo rørvask er en 100% biologisk nedbrytbart og flytende rørrens, uten klor som kan brukes med god samvittighet i alle rør, hver gang du vasker huset.

Plumbo Rørvask er tilgjengelig i alle Spar, EuroSpar, Ica Super, Meny, Ultra, Centra og Coop Obs butikker. I tillegg er Plumbo Rørvask tilgjengelig i utvalgte Joker, Kiwi og Coop Mega butikker.

Pris; fra 59,90.


Related links

Emner

Kategorier


Midsona Norge AS, tidligere kjent som Midelfart Sonesson AS, distribuerer og markedsfører sterke merkevarer fra en rekke internasjonale og norske samarbeidspartnere, i tillegg til egeneide merkevarer.

Norges ledende leverandør av helse- og velværeprodukter.

Midsona Norge AS er et av Norges ledende selskaper innen salg og markedsføring av sunn mat og helse- og velværeprodukter. Vår misjon er å gjøre det lettere for alle mennesker å leve et sunnere liv.

Midsona Norge AS
Lilleakerveien 8
0283 Oslo
Norge