Gå videre til innhold
RFSU setter sex på kartet!

Pressemelding -

RFSU setter sex på kartet!

– Flaue lærere. Sykt dårlig! Kun heterosex. Tar BARE opp ting jeg kan fra før. Kjedelig! Lærte ikke noe nytt. Vi så noe som ble laget for dødslenge siden. Spør du ungdom om dagens seksualundervisning, får du svar som dette.

Seksualundervisningen i skolene er for gammeldags og teknisk, synes ungdommen. De ønsker seg undervisning som er interessant og givende – og på deres premisser.

– RFSU har i en årrekke jobbet med sex- og samlivsspørsmål knyttet til en yngre målgruppe. Vi vet at ungdommen ønsker mer enn bare å lære om prevensjonsmidler og kjønnssykdommer, sier Christina Placht i RFSU Norge.

Seksualitet er noe som berører oss alle i våre tanker, følelser og handlinger. Den finnes inne i hver av oss, men opptrer også mellom oss. Hvordan vet man hva man vil? Hvordan vet man hva andre mennesker vil? Evnen til å finne svar på slike og lignende spørsmål krever refleksjoner og øvelse.

Setter sex på kartet

– Derfor tar vi saken i egne hender og lanserer en norsk tegnefilm for seksualundervisning i skolene, fortsetter Placht. – Filmen er 28 minutter lang og heter «Sex på kartet». I filmen blir vi kjent med ungdommene Abdu, William, Hanna, Ida og Maria og deres spørsmål, tanker og handlinger rundt sex.

Handlingen i filmen foregår først og fremst i et skolebibliotek hvor læreren Jao dukker opp fra intet og svarer på ungdommenes spørsmål. Gjennom voice over og øvrige scener får vi innblikk i deres tanker, minner og utfordringer. En tilhørende veiledning gir eksempler på øvelser som øker de empatiske og kommunikative ferdighetene. Alle elevene får også utdelt RFSU-kondomer.

Subject Aid

– For å nå ut i undervisningen samarbeider vi med Subject Aid, forteller Placht. – De distribuerer materiell fra organisasjoner, myndigheter og bedrifter til norske skoler, høyskoler og universiteter. Tjenesten er gratis for lærere og annet personell på skolene.

 

For mer informasjon vennligst kontakt:

Christina Placht, Presseansvarlig i RFSU Norge Tlf: 93 85 77 69 E-post: christina.placht@rfsu.no

 

Om RFSU:

RFSU er en ideell stiftelse som i over 80 år har jobbet for et åpent og positivt syn på sex- og samlivsspørsmål. Vi jobber for alles frihet til å være den man vil, velge å leve som man vil, og nyte som man vil. Stiftelsens overskudd går til informasjons- og opplysningsarbeid både i Norge og internasjonalt.

Emner

Kategorier


Midsona Norge AS, tidligere kjent som Midelfart Sonesson AS, distribuerer og markedsfører sterke merkevarer fra en rekke internasjonale og norske samarbeidspartnere, i tillegg til egeneide merkevarer.

Norges ledende leverandør av helse- og velværeprodukter.

Midsona Norge AS er et av Norges ledende selskaper innen salg og markedsføring av sunn mat og helse- og velværeprodukter. Vår misjon er å gjøre det lettere for alle mennesker å leve et sunnere liv.

Midsona Norge AS
Lilleakerveien 8
0283 Oslo
Norge