Gå videre til innhold
Prestasjonsangst verre enn kjønnssykdom

Pressemelding -

Prestasjonsangst verre enn kjønnssykdom

Norsk ungdom bekymrer seg langt mer for å ikke prestere i senga enn å beskytte seg mot kjønnssykdommer, kommer det fram av en ny undersøkelse gjennomført av RFSU. Som en del av RFSU (Rikstförbundet För Sexuell Upplysning) sin informasjons- og opplysningskampanje i sommer, er det laget tre morsomme filmer som minner om at "Tiss kan overrakse", og en oppfordring til å bruke kondom. Filmene ligger i linken veddlagt.

I undersøkelsen svarer 36 % at de er bekymret for egen prestasjon med ny partner, mens kun 23% er redd for å få kjønnssykdom. Undersøkelsen som er gjennomført blant 2623 ungdommer mellom 17-21 år, røper også at 18% er redde for å se dum ut naken og
11% for å bli gravid.

Her er det også forskjeller mellom kjønnene, da gutta føler mest press for prestasjonen (44%), mens jentene er mer bekymret for å se dumme ut naken (23%).

Beskytt deg selv og andre!
Sommer, sol og sex hører sammen. Det samme gjør klamydia, uønsket graviditet og kjærlighetssorg. -Sex skal være spennende og morsomt, men husk at tiss kan overraske! Beskytt deg selv og andre» oppfordrer Christina Placht i RFSU.

Hele 48% har hatt sex de har angret på viser undersøkelsen, og det er i sommermånedene hvor flest har ubeskyttet sex. RFSU ønsker derfor å sette fokus på temaet på en humoristisk måte med en kampanje hvor en tiss bokstavelig talt går rundt og overrasker unge folk. -Noen synes det er banalt - andre synes det er genialt, men det som her helt sikkert er at det er viktig! 23.000 nordmenn får klamydia årlig, og det er ikke noe å spøke med» forteller Placht.

Mange overraskelser
I undersøkelsen kommer det også fram at 46% av respondentene har fått en overraskelse i forbindelse med sex. Flest har blitt overrasket over hvor fort partneren fikk orgasme (14%), og at han ikke fikk den opp (13%). En overraskelse i form av en kjønnssykdom fikk 8% av respondentene, og 2% fikk graviditet som en overraskelse.

- Jenter, ta ansvar!

Det er dobbelt så mange jenter (10%) som gutter (5%) som sier at de fikk kjønnssykdom etter sex. Videre svarer 32% av gutta at de har med seg kondom på fest, og 18% av gutta har alltid med seg kondom i tilfelle det blir sex. Dette er langt høyere enn jentene, noe som bekrefter at gutta stort sett er alene om ansvaret for beskyttelse.
 

-Jentene må også ta ansvar! Her er det en jobb å gjøre. Ta ansvar for dere selv, ta med kondom. En overraskelse er ikke alltid gøy!» understreker Christina.

Om undersøkelsen:
Undersøkelsen er gjennomført blant 2623 ungdommer mellom 17-21 år over hele landet.Besvarelsene er hentet fra Russens Organisasjonskomite (ROK) i perioden 2. – 8. juni 2015.

For mer informasjon kontakt:

Christina Placht, RFSU
Mob : 938 57 769
Email: christina.placht@rfsu.no

Pernille Berg, Involve,

Mob: 924 555 82
Email: pernille.berg@involve.no

Om Rikstförbundet För Sexuell Upplysning (RFSU)

RFSU er en ideell organisasjon som i over 80 år har jobbet for et åpent og positivt syn på sex- og samlivsspørsmål. Vi jobber for alles frihet til å være den man vil, velge å leve som man vil, og nyte som man vil. Organisasjonens overskudd går til informasjons- og opplysningsarbeid både i Norge og internasjonalt.

Related links

Emner

Kategorier


Midsona Norge AS, tidligere kjent som Midelfart Sonesson AS, distribuerer og markedsfører sterke merkevarer fra en rekke internasjonale og norske samarbeidspartnere, i tillegg til egeneide merkevarer.

Norges ledende leverandør av helse- og velværeprodukter.

Midsona Norge AS er et av Norges ledende selskaper innen salg og markedsføring av sunn mat og helse- og velværeprodukter. Vår misjon er å gjøre det lettere for alle mennesker å leve et sunnere liv.

Midsona Norge AS
Lilleakerveien 8
0283 Oslo
Norge