Gå videre til innhold
Nb! Last ned høyoppløselige produktbilder nederst i saken.
Nb! Last ned høyoppløselige produktbilder nederst i saken.

Pressemelding -

Nyhet! Legemiddelfri smertelindring fra Philips

En nyere svensk studie som omfatter 9000 mennesker viser at rundt halvparten av de spurte er plaget med smerter, og at legemidler er den vanligste måten å få bukt med smertene på. For å møte behovet har Philips lansert et legemiddelfritt alternativ til smertelindring.

Mange har i dag jobber hvor de sitter mye stille foran datamaskinen, noe som resulterer i mindre aktivitet i løpet av dagen. Helserisikoen knyttet til langvarig stillesittende er utenom hjerte- og karsykdom, også problemer som medfører smerter i nakke, skuldre og korsrygg. Tre fjerdedeler av de spurte i den nevnte svenske undersøkelsen mener at deres jobb, sosiale aktiviteter og familieliv blir påvirket av smerter. Konsentrasjonsvansker, søvnproblemer og konstant trøtthet er vanlige problemer i henhold til undersøkelsen. Mange ønsker et medikamentfritt alternativ til smertelindring, og Philips har utviklet et helt nytt produkt for lindring av muskel-, ledd- og nerverelaterte smerter - Philips PulseRelief.

Nedadgående spiral
Anna Bjarnegård, fysioterapeut på Sahlgrenska akademiet ved Gøteborgs Universitet og spesialist på smerte og smertelindring, bekrefter funnene fra undersøkelsen.

- Langvarig smerte påvirker hele tilværelsen. Resultatene i denne undersøkelsen stemmer overens med den erfaring jeg har som fysioterapeut i møte med pasienter. For personer som lider av langvarig smerte er det lett å havne i en nedadgående spiral. Det er vanskelig å være aktiv og bevege seg, noe som igjen resulterer i at smertene forverres ytterligere og man får mindre livskvalitet, forteller hun.

Medikamentfritt alternativ
Philips har sammen med sitt forskerteam utviklet et helt nytt produkt for lindring av muskel-, ledd- og nerverelaterte smerter. Philips PulseRelief benytter seg av TENS (transkutan elektrisk nervestimulering), som er en klinisk bevist metode for smertelindring som lenge har blitt benyttet på sykehus. TENS fungerer ved at man tilfører elektriske impulser på huden, for å nå inn til nervene. De elektriske impulsene trigger også kroppens egen produksjon av smertelindringshormonet endorfin. PulseRelief kan brukes på flere deler av kroppen, for eksempel smerteutsatte områder som skuldre, rygg og knær. Produktet er trådløst og styres av Philips egen gratis app.

- Gjennom utviklingen av PulseRelief kan Philips nå tilby smerterammede personer en helt naturlig smertelindring. Vi håper at produktet kan gjøre en forskjell for dem som lever med kroniske smerter og bidra til at flere kan utføre sine daglige aktiviteter på en enklere måte, sier Carina Franzén, Nordic Marketing Manager Pain Relief i Philips.

Selges i Boots apotek. Veil. pris: 1499,-

For mer informasjon ta kontakt med PR- og kommunikasjonsansvarlig i Midsona Norge AS, Marthe Kaasa Færø: marthe.faro@midsona.no, 924 43 955

Related links

Emner

Kategorier


Midsona Norge AS, tidligere kjent som Midelfart Sonesson AS, distribuerer og markedsfører sterke merkevarer fra en rekke internasjonale og norske samarbeidspartnere, i tillegg til egeneide merkevarer.

Norges ledende leverandør av helse- og velværeprodukter.

Midsona Norge AS er et av Norges ledende selskaper innen salg og markedsføring av sunn mat og helse- og velværeprodukter. Vår misjon er å gjøre det lettere for alle mennesker å leve et sunnere liv.

Midsona Norge AS
Lilleakerveien 8
0283 Oslo
Norge