Gå videre til innhold
Nyhet fra Biopharma: Vitamin K2

Pressemelding -

Nyhet fra Biopharma: Vitamin K2

Ny forskning viser at det kan være en fordel å få i seg mer K2 enn det kroppen selv produserer. Vitamin K2 er viktig for blodets koagulering og viktig for benbygningen.

Biopharma lanserer i høst Naturlig vitamin K2 fra Natto i dagligvare. Natto er ekstrakt fra den japanske matretten med samme navn - en tradisjonell japansk rett som er laget av gjærede soyabønner. Vitamin K er et fettløselig vitamin som finnes i to former, og er nødvendig for at blodet skal koagulere. K2 produseres av bakterier i tarmen eller fås ved inntak av fermentert og modnet mat som for eksempel yoghurt og oster som gammelost og Roquefort.

Viktig for benbygningen

Ny forskning fra Universitetet i Oslo viser at det kan være en fordel å få i seg mer K2 enn det kroppen selv produserer. I en studie der målet var å finne ut hvordan man kan motvirke tap av beinvev ved blant annet betennelse i kroppen, fant forskerne at tilførsel av vitamin K2 hadde en positiv effekt på osteoblaster – som danner og vedlikeholder beinvevet. Studien viste at K2 beskytter produksjonen av benvev ved betennelser, og kan dermed beskytte deg mot svekking av skjelettet når du er syk.

Flere internasjonale studier tar også for seg effekten av vitamin K2. En randomisert studie fra 2013 som er publisert i tidsskriftet Osteoporosis International, viste at tilskudd av vitamin K2 kan hjelpe kvinner etter overgangsalderen med å forhindre beintap. Kvinnene i den aktuelle studien fikk enten placebo eller K2-vitamin (180 mikrogram per dag). Tre år etter at studien startet så forskerne at de som fikk K2 hadde et langt mindre aldersrelatert tap av beinmasse og dermed bedre beinstyrke enn de som fikk placebo.

Om Biopharma:

Biopharma er en av Norges ledende serier innen kosttilskudd og omfatter produkter blant annet innen segmentene omega-3, vitaminer og mineraler, urter og mat. Produksjonen foregår på Rolvsøy like utenfor Fredrikstad i en av Nordens største og mest moderne fabrikker innenfor kosttilskudd og helsekost. Vi stiller svært høye krav til råvarene som brukes, og selve produksjonen foregår under de strengeste krav til hygiene og matsikkerhet. All vår produksjon foregår i henhold til Good Manufacturing Practice (GMP-standard).

Veil. pris: 99,50, selges i dagligvare.

For mer informasjon og vareprøver, ta kontakt med PR- og kommunikasjonsansvarlig.

Related links

Emner

Kategorier


Midsona Norge AS, tidligere kjent som Midelfart Sonesson AS, distribuerer og markedsfører sterke merkevarer fra en rekke internasjonale og norske samarbeidspartnere, i tillegg til egeneide merkevarer.

Norges ledende leverandør av helse- og velværeprodukter.

Midsona Norge AS er et av Norges ledende selskaper innen salg og markedsføring av sunn mat og helse- og velværeprodukter. Vår misjon er å gjøre det lettere for alle mennesker å leve et sunnere liv.

Midsona Norge AS
Lilleakerveien 8
0283 Oslo
Norge