Gå videre til innhold
Midsona overtar selskapet Internatural med merkevarene Helios (NO) og Kung Markatta (SE), og blir en ledende aktør i Norge innen økologisk mat

Pressemelding -

Midsona overtar selskapet Internatural med merkevarene Helios (NO) og Kung Markatta (SE), og blir en ledende aktør i Norge innen økologisk mat

Midsona AB har inngått en avtale om å kjøpe 100 % av de utestående aksjene i Internatural AB. selskapet er en ledende aktør innen distribusjon og markedsføring av økologisk, plantebasert og naturlig mat. Internatural har en sterk produktportefølje av både egeneide merkevarer og prinsipaler.

  • Oppkjøpet av de ledende økologiske merkevarene Helios og Kung Markatta er et perfekt supplement til Midsonas økologiske merkevare Urtekram. I det norske markedet er det også et fint supplement til merkevarene Soma og Supernature. Å samle alle disse merkevarene under en paraply styrker Midsonas muligheter for produktinnovasjon i kategorien til fordel for kundene.
  • Markedet for økologiske og plantebaserte produkter er i sterk vekst, og er en trend som forventes å fortsette å vokse. Oppkjøpet styrker selskapets posisjon i disse attraktive kategoriene.

Midsona AB har 5. juli 2016 inngått en avtale om å kjøpe 100 % av de utestående aksjene i Internatural AB Fra Priveq Investment Fund IV og minoritetseiere.

Internatural er et holdingselskap for Alma Norge AS i Norge og Kung Markatta AB i Sverige. Selskapet er en ledende aktør innen distribusjon og markedsføring av økologisk, plantebasert og naturlig mat. Internatural har en sterk produktportefølje av både egeneide merkevarer og prinsipaler.

I 2015 var Internaturals salgsinntekter på 637 millioner SEK, med 64 % fra Sverige og 36 % fra Norge. Fra 2013 til 2015 hadde selskapet på totalt salg en årlig vekstrate på 20 %, og 2016 viser en fortsatt sterk vekst. Selskapet ble kjøpt av Midsona AB for 810 millioner SEK.

Alma Norge AS sin egeneide merkevare Helios er en pioner innen økologisk mat i Norge. I tillegg distribuerer Alma Norge AS markedsledere som Alpro og Yogi Tea i det norske markedet. Midsona Norge og Alma Norge AS har allerede samarbeidet en lengre periode, da Midsona Norge har hatt salgsoppdrag for Alma i norsk dagligvare.

- Dette oppkjøpet er Midsona’s største til dags dato, og styrker oss mot målet om å bli en ledende aktør innen helse og velvære i Norden. Sammen med oppkjøpet av danske Urtekram for et år siden, er Internatural en perfekt match for Midsona, og et spennende steg i selskapets utvikling. Ved å kombinere disse utfyllende regionale markedslederne, ser vi spennende muligheter for vår produktportefølje, våre merkevarer og vår organisasjon til fordel for våre kunder, leverandører og konsumenter. Tilførselen av Kung Markatta og Helios, sammen med Urtekram, setter Midsona i en markedsledende posisjon innen økologiske matvarer i de landene vi per dags dato er aktive (Sverige, Norge, Danmark og Finland). Vi er imponert av Internatural-teamet, og det er med glede vi ønsker dem velkommen til Midsona, sier Peter Åsberg, CEO i Midsona.

Related links

Emner

Kategorier


Midsona Norge AS, tidligere kjent som Midelfart Sonesson AS, distribuerer og markedsfører sterke merkevarer fra en rekke internasjonale og norske samarbeidspartnere, i tillegg til egeneide merkevarer.

Norges ledende leverandør av helse- og velværeprodukter.

Midsona Norge AS er et av Norges ledende selskaper innen salg og markedsføring av sunn mat og helse- og velværeprodukter. Vår misjon er å gjøre det lettere for alle mennesker å leve et sunnere liv.

Midsona Norge AS
Lilleakerveien 8
0283 Oslo
Norge