Gå videre til innhold
Midsona kjøper selskapet Davert - ledende tysk aktør innen økologisk mat

Pressemelding -

Midsona kjøper selskapet Davert - ledende tysk aktør innen økologisk mat

Etter Midsonas fremgangsrike konsolidering av det nordiske markedet for økologiske produkter, har selskapet en tydelig strategi om å bli ledende i Europa. Oppkjøpet av tyske Davert er et viktig steg i denne retningen.

  • Davert, en ledende aktør i Tyskland, gir Midsona en sterk posisjon i det største markedet for økologisk mat i Europa.
  • Oppkjøpet av Davert styrker Midsonas posisjon i det strategisk viktige segmentet økologisk mat. Daverts varemerke og produkter komplimenterer godt Midsonas eksisterende økologiske portefølje.
  • Davert kommer etter oppkjøpet fortsatt til å drives som en frittstående enhet under ledelse av selskapets nåværende administrerende direktør, Erk Schuchhardt, og hans ledergruppe.
  • Den totale kjøpesummen var på ca. 48,5 MEUR (~468 MNOK).

Midsona AB har per 3. mai 2018 inngått en avtale om kjøp av 100 % av de utestående aksjene i Davert GmbH. Davert er en pioner innen tysk økologisk matvarebransje, og ble grunnlagt i 1984 av Rainer Welke. Selskapet er en ledende produsent og distributør av økologiske matvarer og tilbyr produkter under sitt eget varemerke, samt via privat label. Daverts portefølje inneholder et bredt sortiment av økologiske produkter i kategorier som snacks, supermat & nøtter, frokostblandinger, ris, bønner og frø. Daverts produkter selges via flere ulike kanaler, deriblant helsekost, dagligvarehandel, apotek og storhusholdning.

I de senere år har Davert lansert et nytt varemerkedesign, breddet sin produktportefølje og utvidet sin distribusjon. I denne perioden ble også selskapet flyttet til et nytt spesialtilpasset produksjonsanlegg, og det ble gjort store investeringer i toppmoderne produksjonslinjer og helautomatisert lager. Davert har ca. 150 ansatte, som alle jobber på anlegget i Ascheberg i Nordrhein-Westfalen, Tyskland. I regnskapsåret 2017 hadde Davert en nettoomsetning på 64 MEUR (~617 MNOK).

- Transaksjonen med Davert er et logisk neste steg for Midsona, og et inntog i Europa gjennom å bygge videre på den framgangsrike ekspansjonen av vår økologiske plattform i Norden. Vi er imponert av selskapets høykvalitetsprodukter, deres produksjonsmåter og teamets prestasjoner. Daverts produktportefølje, markedsposisjon og brede kundebase i kombinasjon med deres kompetanse fra sourcing, produksjon og markedsføring, gjør dem til en perfekt strategisk match for Midsona. Utsiktene for markedet for økologisk mat i Tyskland er gode, og vi tror at Davert er godt posisjonert. Vi ser fram mot en lys framtid sammen med teamet vårt fra Davert, sier Peter Åsberg, administrerende direktør for Midsona AB.

- Vi gleder oss over å få bli en del av Midsona, som jeg ser på som den perfekte partneren for Davert. Våre organisasjoner har samme verdigrunnlag og et feles syn på viktigheten av miljø, behovet for bærekraftig mat og fordelene med å velge økologisk. Vi ser for oss at denne kombinasjonen kommer til å være en fordel for våre kunder, leverandører, konsumenter og ansatte, sier Erk Schuchhardt, administrerende direktør for Davert.

For ytterligere informasjon:

Administrerende direktør i Midsona Norge AS, Christoffer Mørck: christoffer.morck@midsona.no, 452 54 525

PR- og kommunikasjonsansvarlig i Midsona Norge AS, Marthe Kaasa Færø: marthe.faro@midsona.no, 924 43 955

Om Midsona AB:
Midsona har en sterk posisjon i det nordiske markedet med flere egne kjente varemerker innen sunn mat, kosttilskudd og hygieneprodukter. Konsernet representerer også flere internasjonale veletablerte varemerker. Produktene selges i dagligvare, apotek, helsekostbutikker og på nett. Konsernets prioriterte varemerker er: Dalblads, Eskimo-3, Friggs, Helios, Kung Markatta, Miwana, Naturdiet og Urtekram. Midsona omsatte for 2 173MSEK (~1999 MNOK) i 2017. Midsonaaksjen (MSON) er notert på NASDAQ OMX Stockholm, Mid Cap. Les mer om Midsonakonsernet på www.midsona.com

Related links

Emner

Kategorier


Vi er Midsona Norge

Midsona Norge AS er et av Norges ledende selskaper innen salg og markedsføring av sunn mat og helse- og velværeprodukter. Vår misjon er å gjøre det lettere for alle mennesker å leve et sunnere liv.

Hos oss finner du et bredt utvalg av ren, økologisk mat som hjelper deg å ta sunne, gode og bærekraftige valg. Foretrekker du plantebasert, vegansk eller glutenfritt finner du også mange spennende produkter i vårt sortiment.

Vi tilbyr også produkter innen kosttilskudd, forkjølelseslindring, fordøyelse, sportsernæring, hygiene og kroppspleie, for å hjelpe deg til en sunnere og bedre hverdag.

Vi har mattrygghet og kvalitet som øverste prioritet. Vår kvalitetsavdeling jobber daglig for å sikre at du skal kunne gjøre et trygt valg når du velger våre matvarer eller helse- og velværeprodukter.

Våre varemerker finner du på apotek, i dagligvare, i helsekost/faghandel og på nett.Vi representerer merker som blant annet Alpro, Helios, Biopharma, Atkins, Philips Avent, Friggs, Supernature, RFSU, Asan, Soma og Humble Brush.

Pressekontakt

Christoffer Mørck

Christoffer Mørck

Administrerende Direktør 45254525

Norges ledende leverandør av helse- og velværeprodukter.

Midsona Norge AS er et av Norges ledende selskaper innen salg og markedsføring av sunn mat og helse- og velværeprodukter. Vår misjon er å gjøre det lettere for alle mennesker å leve et sunnere liv.

Midsona Norge AS
Lilleakerveien 8
0283 Oslo
Norge