Gå videre til innhold
Merking av Alpro-produkter

Pressemelding -

Merking av Alpro-produkter

Alpro fjerner merkingen «Kan inneholde spor av mandler og hasselnøtter» på sine soya-, ris- og havredrikker samt plantebaserte alternativer til mat-/kremfløte og desserter.

For ett år siden bestemte Alpro seg for å merke alle sine plantebaserte produkter med «Kan inneholde spor av mandler og hasselnøtter». Dette ble gjort for å varsle forbrukerne om at produkter som inneholder mandler eller hasselnøtter ville bli integrert i Alpro sine produksjonsanlegg.

Alpro ønsker å tilby smakfulle og trygge produkter. Uten å gå på akkord med denne målsetningen, er Alpro nå glad for å informere forbrukerne om at merkingen «Kan inneholde spor av mandler og hasselnøtter» gradvis vil bli fjernet fra soya-, ris- og havredrikker samt plantebaserte alternativer til mat-/kremfløte og desserter.

Som en del av en større investering i sine produksjonsanlegg, vil Alpro organisere sine nåværende produksjonslinjer slik at de blir dedikert til produksjon av enten soya-, ris- og havredrikker eller mandel-, hasselnøtt- og kokosdrikker. Enhver form for unødvendig risiko for krysskontaminering er dermed utelukket. Derfor kan merkingen av soya-, ris- og havredrikker fjernes.

Alpro beklager eventuell forvirring som følge av disse merkeendringene, men intensjonen bak merkingen har alltid vært å holde forbrukerne fullt informert om kommende endringer. Nå som produksjonsplanene er endret, vil det ikke lenger være nødvendig å merke soya-, ris- og havredrikker eller plantebaserte alternativer til mat-/kremfløte og desserter.

Den nylige beslutningen og tiltak som følge av dette vil tillate alle forbrukere å fortsette å nyte Alpro soya-, ris- og havredrikker samt plantebaserte alternativer til mat-/kremfløte og desserter i fremtiden.
For mer informasjon, kontakt Anett P. Christensen, kvalitetssjef hos Alma Norge AS for Alpro i Norge, tlf.67 21 05 00, e-post: anett.christensen@alma.no

Emner

Kategorier


Om Alma

Alma Norge AS er Norges fremste leverandør av økologiske produkter og ulike varekategorier innen livsstil; allergi, miljø, vegetarisk mm. til norsk dagligvare, helsekost og storhusholdning.

Vår visjon: «Gjør Norge sunnere» gjenspeiles i Helios, som er vår egen økologiske merkevare og gjennom et bredt varesortiment fra en rekke europeiske kvalitetsleverandører.

Alma Norge AS er lokalisert i Årnes (Nes kommune i Akershus) og har for tiden 30 medarbeidere.

Norges ledende leverandør av helse- og velværeprodukter.

Midsona Norge AS er et av Norges ledende selskaper innen salg og markedsføring av sunn mat og helse- og velværeprodukter. Vår misjon er å gjøre det lettere for alle mennesker å leve et sunnere liv.

Midsona Norge AS
Lilleakerveien 8
0283 Oslo
Norge