Gå videre til innhold
KYSS MER – LEV LENGER!

Pressemelding -

KYSS MER – LEV LENGER!

Snart Valentines Day: KYSS MER – LEV LENGER!

Ektepar som kysser hver dag, lever i snitt 5 år lenger, tjener i snitt 20-30 % mer, har færre trafikkulykker og færre sykefraværsdager* og en person som er 70 år har i gjennomsnitt kysset i 11.000 minutter**.

I 80 år har RFSU jobbet for at folk skal ha et godt liv der man gjør sine egne valg. Vi oppfordrer Ola og Kari til å bruke Valentines Day for å gjøre seg selv og sin utkårede ekstra lykkelig! Har du ingen partner så gi deg selv litt ekstra oppmerksomhet hvis du ikke tar sjansen på å be ut
den du er interessert i, anbefaler RFSU og Carmex lipbalm.

*Kilde: Tysk undersøkelse, gjengitt i The Independent

**Kilde :Berlingste Tidene, The Kissing Site

 

Harde fakta om kyssing

  • Nesten én av to nordmenn kysser med partneren mange ganger hver dag eller daglig.
  • Selv om nær halvparten av oss kysser daglig, kysser vi minst i Oslo og Akershus, Sør-Østlandet, Agder og Rogaland, og Hedmark og Oppland. De oppgir at de kysser noen prosent mindre enn de ivrigste i klassen.
  • På landsbasis er det vestlendinger, trøndere og nordlendinger som er aller mest glad i å kysse.
  • Vi kysser aller mest når vi er mellom 25 og 44 år. Og minst når vi er veldig unge, eller nærmer oss besteforeldre-alder.
  • Kjærlighet, velbehag, glede, lykke, lidenskap og sexlyst er alle følelser som respondentene forbinder med kyssing.
  • Uansett alder, føler mer enn èn av to kjærlighet når vi kysser.
  • Det er de unge som opplever størst lykkefølelse når de kysser.

*Undersøkelse utført av Respons Analyse  2012, for RFSU og Carmex Lip Balm.

Det perfekte kysset

Kyssing bør være en god opplevelse. Derfor må visse kriterier oppfylles for at kysset skal være godt. Ifølge undersøkelsen bør den du kysser ha myke lepper, god ånde, og dere bør ha kroppskontakt. For gruppen mellom 16 og 24 år er bløte lepper og frisk ånde viktigst. Har du derimot rundet 55, bryr du deg ikke så mye om disse tingene lenger. Er du veldig glad i å kysse, er sjansen for at du får kysse masse størst hvis du treffer en vestlending, trønder eller nordlending.*

*Undersøkelse utført av Respons Analyse  2012, for RFSU og Carmex Lip Balm.

Om RFSU

  • RFSU er en ideell stiftelse, som i  80 år har drevet med opplysningsarbeid om sikker sex. Overskuddet ved salg av RFSUs produkter går til informasjons- og opplysningsarbeide både i Norge og internasjonalt.
  • Å forandre og forbedre menneskers liv har vært RFSUs drivkraft siden starten i 1933. Hver gang du kjøper et RFSU-produkt bidrar du til fortsatt forandring av menneskers liv.
  • For ytterligere informasjon om stiftelsen og prosjektene, se www.rfsu.com / www.facebook.com/rfsunorge

 

 Sidsel Kløw, Markedsansvarlig RFSU Norge

Tlf 90 13 85 30

 Sidsel.klow@rfsu.no

Emner

Kategorier


Midsona Norge AS, tidligere kjent som Midelfart Sonesson AS, distribuerer og markedsfører sterke merkevarer fra en rekke internasjonale og norske samarbeidspartnere, i tillegg til egeneide merkevarer.

Norges ledende leverandør av helse- og velværeprodukter.

Midsona Norge AS er et av Norges ledende selskaper innen salg og markedsføring av sunn mat og helse- og velværeprodukter. Vår misjon er å gjøre det lettere for alle mennesker å leve et sunnere liv.

Midsona Norge AS
Lilleakerveien 8
0283 Oslo
Norge