Gå videre til innhold
Kung Markatta Holding kjøper Alma Norge

Pressemelding -

Kung Markatta Holding kjøper Alma Norge

Kung Markatta Holding AB, eier av Kung Markatta AB, et ledende selskap innen distribusjon og markedsføring av økoligiske og naturlige produkter i Sverige, kjøper Alma Norge AS fra Validus AS. Sammen kommer selskapene til å bli en ledende aktør innen økologiske og naturlig produkter i Norden. I forbindelse med dette oppkjøpet bytter Kung Markatta Holding AB navn til Internatural AB. Hovedaksjonær i Internatural er Priveq Investment Fund IV. Rådgivningsselskap for Priveqs fond er Priveq Advisory AB.

Alma Norge AS er en av de fremste leverandørene innen økologiske og naturlige matvarer til norsk dagligvarehandel, helsekost og storhusholdning. Selskapet har i tillegg til sitt eget økologiske varemerke, Helios, et bredt sortiment fra europeiske kvalitetsleverandører. Alma Norge AS virksomhet er lokalisert på Årnes, nord for Oslo og har ca. 30 medarbeidere.

Sammen med Kung Markatta, vil begge selskaper være en sterk og målrettet aktør innen det ekspansive markedet for økologiske og naturlige dagligvarer. I tillegg til de velkjente økologiske varemerkene Kung Markatta og Helios, kommer begge til å fortsette å distribuere og markedsføre en bred portefølje av andre varemerker, slik som Alpro, Rice Dream, Yogi Tea, Green & Blacks og flere andre. Alma og Kung Markatta vil fortsatt driftes som separate selskaper og varemerker med dagens ledelse og personal i de respektive land. For regnskapsåret 2013 omsatte selskapene for til sammen 450 MSEK.

«Jeg anser Kung Markatta som den perfekte partneren for videre vekst og utvikling av Alma på det norske markedet. Vi ser frem til å arbeide med Kung Markatta og sammen skape et ledende nordisk selskap, fokusert innen markedet for økologiske og naturlige produkter», sier Heidi Bruun Woldsnes, Adm. Dir. Alma Norge AS.

«Alma Norge kompletterer Kung Markatta på en meget bra måte. Ettersom vi i prinsippet er samme type selskap på de respektive markeder skaper dette forutsetninger for gjensidige fordeler. Vi har begge en tydelig ekspansjonsstrategi for fremtiden og jeg er overbevist om at Internatural kan bli en sterk og ledende aktør innen økologiske og naturlige produkter i Norden», sier Anders Dahlin, Adm. Dir. for Internatural og Kung Markatta.

Anders Dahlin, VD, Kung Markatta och Internatural
Tel. +46-19 307 311
anders.dahlin@kungmarkatta.se

Heidi Bruun Woldsnes, VD Alma Norge
Tel + 47 67 21 05 25
heidi.bruun.woldsnes@alma.no

Om Alma
Alma Norge AS ble etablert i 1988 og er Norges ledende leverandør av økologiske produkter og ulike varekategorier innen livsstil, allergi og miljø til norsk dagligvarehandel, helsekost og storhusholdning. Visjonen «Vi gjør Norge sunnere» gjenspeiles i Helios, som er deres eget økologiske varemerke, og gjennom et bredt sortiment fra et stort antall europeiske kvalitetsleverandører. Alma Norge AS er lokalisert i Årnes (Nes kommune i Akershus), har for tiden 30 medarbeidere og en omsetning på 190 MNOK i 2013. Ytterligere informasjon finnes på www.alma.no.

Om Kung Markatta
Kung Markatta AB har et av Sveriges bredeste sortiment innen økologiske produkter. Lennart Olsson startet virksomheten i 1983, med drømmen om å kunne tilby det svenske folket rene og helsebringende matvarer, samt forandre folks matvaner i en positiv retning. Under varemerket Kung Markatta finnes ca 150 produkter, alt fra tørket frukt, ris og frø. Foretaket distribuerer flere varemerker, som for eksempel Yogi Tea, Alpro, Rice Dream, Green & Blacks. Mer informasjon finnes på www.kungmarkattaab.se

Om Priveq Investment
Priveq Investment har i mer enn 30 år investert i unoterte selskap i vekst. Forretningsideen er å skape verdi gjennom langsiktige investeringer og aktivt eierskap, ofte i partnerskap med tidligere eirer og ledelse. Investorer i Priveq Investments fond er institusjonelle svenske og internasjonale langsiktige investorer, hovedsakelig pensjonsforvaltere. For tiden forvalter Priveq ca. 3 milliarder SEK i to fond. Siden starten i 1983 har Priveq Investment gjennomført 111 investeringer, 98 salg av virksomheter og i tillegg bidratt til å ta 24 selskap til børsnotering. Eksempler på eksisterende porteføljeselskap er ByggPartner, El-Bjørn, Mediplast, Office Management og San Sac. Rådgivingsselskap for Priveqs fond er Priveq Advisory AB.
Mer informasjon finns på www.priveq.se

Emner

Kategorier



Norges ledende leverandør av helse- og velværeprodukter.

Midsona Norge AS er et av Norges ledende selskaper innen salg og markedsføring av sunn mat og helse- og velværeprodukter. Vår misjon er å gjøre det lettere for alle mennesker å leve et sunnere liv.

Midsona Norge AS
Lilleakerveien 8
0283 Oslo
Norge