Gå videre til innhold
Kickstart dagen med Bulletproof kaffe!

Pressemelding -

Kickstart dagen med Bulletproof kaffe!

Er du en av dem som trenger ekstra energitilførsel i disse mørke vintermånedene? Boost din morgenkaffe med fett, og lag Bulletproof kaffe med Cocosa MCT-olje.

Du har vel hørt om Bulletproff kaffe? Bulletproof kaffe er i all enkelhet kaffe tilsatt fett i form av smør og kokosolje. For mange høres det kanskje rart ut å tilsette smør i kaffen, men Bulletproof kaffe har en rund og god smak. I tillegg er Bulletproof kaffe perfekt for deg som for eksempel trener mye og derfor ønsker et høyere energiinntak*. Prøv for eksempel Bulletproof kaffe før en lang skitur nå i vinter.

Det var livsstils- og slankecoach Dave Asprey som populariserte den noe uvanlige drinken, som han døpte "Bulletproof Coffee". Det hele startet med at han ble servert tradisjonell yak-te på en reise i Tibet. Drikken lages av teblader, yak-smør (smør laget av melk fra jak), vann og salt. Asprey ble fascinert av hvordan fjellklatrerne brukte den fettbaserte teen for å få i seg nok energi, og begynte å eksperimentere på kjøkkenet for å gjenskape følelsen han fikk etter en kopp te med smør. Te ble etter hvert byttet ut med kaffe, og Asprey skapte originalversjonen av Bulletproof kaffe som lages av kaffe brygget på filtrert vann, MCT-olje, og usaltet smør fra gressforede kyr.

MCT er forkortelse for Medium Chain Triglycerides, altså mellomlange mettede fettsyrer. Cocosa MCT består kun av mellomlange mettede fettsyrer fra kokosolje, hvorav ca. 97 % er kaprylsyre og kaprinsyre. MCT-olje passer bra for flere som ønsker ekstra tilskudd av energi – for eksempel i forbindelse med trening.

Pass på å bruke usaltet smør i Bulletproof kaffe, for å slippe saltsmak på kaffen. Det anbefales også at du kjører alle ingrediensene sammen i en blender for å blande fettet godt sammen med kaffen, og for å få en fyldig konsistens.Det kan også være lurt å forvarme blenderen med litt varmt vann slik at den ikke sprekker av varmesjokket. For å variere drikken kan du tilsette ulike smakstilsetninger eller søtning om ønskelig.

*Cocosa MCT-olje inneholder 3553 kJ per 100 ml/ 533 kJ per porsjon (per ss)


Oppskrift: Proteinrik Bulletproof kaffe

(1 kopp kaffe)

1 ss Cocosa MCT Energy Oil

1 ts usaltet meierismør

2 ss gelatinpulver (kan erstattes med proteinpulver)

1-2 dråper Steviosa med vaniljesmak

Tilbered en kopp kaffe. Ha kaffe, MCT-olje og smør i en blender. Miks på høy hastighet i 10-15 sekunder. Tilsett gelatinpulver og miks i nye 10-15 sekunder. Hell kaffen over i en kopp, og nyt.

Foto og oppskrift: Karoline Marberg


Cocosa MCT, veil. pris 229,-. Selges i helsekost og på soma.no.

Emner

Kategorier


Midsona Norge AS, tidligere kjent som Midelfart Sonesson AS, distribuerer og markedsfører sterke merkevarer fra en rekke internasjonale og norske samarbeidspartnere, i tillegg til egeneide merkevarer.

Norges ledende leverandør av helse- og velværeprodukter.

Midsona Norge AS er et av Norges ledende selskaper innen salg og markedsføring av sunn mat og helse- og velværeprodukter. Vår misjon er å gjøre det lettere for alle mennesker å leve et sunnere liv.

Midsona Norge AS
Lilleakerveien 8
0283 Oslo
Norge