Gå videre til innhold
Jodmangel hos gravide

Pressemelding -

Jodmangel hos gravide

Ny forskning viser at overraskende mange gravide i Norge får i seg mindre jod via kosten enn hva som er anbefalt. I tillegg viser studier at vi får i oss halvparten så mye jod som for 30 år siden.

Nye mattrender og lavere forbruk av melk kan være noe av årsaken til dette. Melk er nemlig en svært viktig kilde til jod. Jod er særlig viktig for hjernens utvikling hos barn og det forskes nå på om jodmangel kan redusere barnets IQ og skoleprestasjoner. På verdensbasis er jodmangel den viktigste årsaken til hjerneskade som kan forebygges.

Kelpsasan® er rik på naturlig jod og er laget av alger fra Stillehavet. Kelpasan® er derfor bra for gravide, men også de som opplever problemer med stoffskifte. Vanlige bivirkninger av dette er ofte økt vekt og/eller tretthet, og skyldes nedsatt skjoldbrukskjertelfunksjon. Jod bidrar til normal produksjon av skjoldbruskhormoner og skjoldbruskkjertelens normale funksjon.

Kelpasan® får du kjøpt i heleskost. Veil. pris kr. 155. 

Related links

Emner

Kategorier


Midsona Norge AS, tidligere kjent som Midelfart Sonesson AS, distribuerer og markedsfører sterke merkevarer fra en rekke internasjonale og norske samarbeidspartnere, i tillegg til egeneide merkevarer.

Norges ledende leverandør av helse- og velværeprodukter.

Midsona Norge AS er et av Norges ledende selskaper innen salg og markedsføring av sunn mat og helse- og velværeprodukter. Vår misjon er å gjøre det lettere for alle mennesker å leve et sunnere liv.

Midsona Norge AS
Lilleakerveien 8
0283 Oslo
Norge