Gå videre til innhold
God salgsutvikling for plantebaserte alternativer til melk

Pressemelding -

God salgsutvikling for plantebaserte alternativer til melk

Drikke basert på soya, ris, kokos, mandel og havre har blitt allemannseie. Forbruket av vanlig kumelk har gått ned med 3,8 prosent per person det siste året, og det er god grunn til å tro at stadig flere erstatter vanlig melk med plantebaserte alternativer.

I fjor drakk vi 12 millioner liter mindre melk enn i 2016. Det er en nedgang på 3,8 prosent, som tilsvarer at vi drakk 2,8 liter mindre melk per person i 2017 sammenlignet med 2016 (kilde: Helsedirektoratet). Noe av grunnen til nedgangen er at flere har byttet ut vanlig melk med plantebaserte alternativer, tror produktsjef for Alpro i Norge, Rebekka Bergem Einebærholm.

- Mens store aktører som Tine har opplevd en svakere salgsutvikling i takt med at forbruket av melk har gått ned, så ser vi det motsatte. Alpro drikke vokste med 9,1 % i volum og 27,7 % i verdi i 2017 sammenlignet med året før.

Markedsleder i Melkefri-kategorien
Alpro er Europas ledende produsent av plantebaserte produkter, og er markedsleder innenfor kategorien Melkefri drikke i Norge med 49,7 % i verdi, 49,9 % i volum for 2017. Sortimentet består i dag av plantebasert drikke og desserter, samt alternativer til yoghurt og fløte basert på ingredienser som soya, mandel, havre, ris og kokos.

Norges mest solgte plantebaserte drikke i 2017 var Alpro Soya original. Nå styrker Alpro seg ytterligere innen plantebaserte drikker med to store nyheter.

- I uke 8 lanserer vi to nye drikker fra Alpro i dagligvare. Den ene er en kombinasjon av havre og mandel, som er mild og god på smak og rik på fiber. Den andre nyheten vår er en kokos- og mandeldrikk med lavt innhold av sukker og en nydelig forfriskende smak, forteller Einebærholm.

Miljø og bærekraft
Flere og flere velger protein fra planter fremfor animalske kilder, og dette kommer til å spille en stadig viktigere rolle i kostholdet vårt fremover. Helse, miljø og bærekraft har for mange blitt avgjørende faktorer for valg av matvarer.

- Alpro har en visjon om en verden hvor mer av det vi spiser og drikker, bør komme fra planter. Våre produkter er naturlig laktosefrie. Å spise plantebasert er ikke bare godt for deg, det er også bra for miljøet. Ved å øke andelen plantebasert mat i forhold til animalske kilder, begrenser vi bruken av knappe ressurser som vann og jordbruksareal, samtidig som vi senker CO2-utslipp knyttet til matproduksjon, sier Einebærholm.

Related links

Emner

Tags


Vi er Midsona Norge

Midsona Norge AS er et av Norges ledende selskaper innen salg og markedsføring av sunn mat og helse- og velværeprodukter. Vår misjon er å gjøre det lettere for alle mennesker å leve et sunnere liv.

Hos oss finner du et bredt utvalg av ren, økologisk mat som hjelper deg å ta sunne, gode og bærekraftige valg. Foretrekker du plantebasert, vegansk eller glutenfritt finner du også mange spennende produkter i vårt sortiment.

Vi tilbyr også produkter innen kosttilskudd, forkjølelseslindring, fordøyelse, sportsernæring, hygiene og kroppspleie, for å hjelpe deg til en sunnere og bedre hverdag.

Vi har mattrygghet og kvalitet som øverste prioritet. Vår kvalitetsavdeling jobber daglig for å sikre at du skal kunne gjøre et trygt valg når du velger våre matvarer eller helse- og velværeprodukter.

Våre varemerker finner du på apotek, i dagligvare, i helsekost/faghandel og på nett.Vi representerer merker som blant annet Alpro, Helios, Biopharma, Atkins, Philips Avent, Friggs, Supernature, RFSU, Asan, Soma og Humble Brush.

Pressekontakt

Stina Resset

Stina Resset

Pressekontakt Digital Coordinator PR 47844890

Relatert materiale

Norges ledende leverandør av helse- og velværeprodukter.

Midsona Norge AS er et av Norges ledende selskaper innen salg og markedsføring av sunn mat og helse- og velværeprodukter. Vår misjon er å gjøre det lettere for alle mennesker å leve et sunnere liv.

Midsona Norge AS
Verkstedveien 1
0277 Oslo
Norge