Gå videre til innhold
Maks ytelse med nytt «vidundermiddel»

Pressemelding -

Maks ytelse med nytt «vidundermiddel»

Er det legitimt å stille spørsmål ved om idrettsutøvere spiser seg til snøfattige vintre og dårligere prestasjoner? Sett av tirsdag 17. november og bli med på en spennende konferanse med banebrytende vinkling på idrettsernæring og prestasjon.

Holmenkollen skifestival og Oikos inviterer til foredraget «Økologisk mat i idretten» på Pressesenteret i Holmenkollen. Internasjonalt anerkjente og spennende foredragsholdere forteller om hvilken effekt matens produksjonsmetode kan ha på idretten. Hvilken virkning kan sprøytemiddelrester i mat ha, for individuell idrettsprestasjonsevne og helse, men også for samfunnet og idretten som helhet? På konferansen vil fremstående forskere fortelle oss hva vi vet om dette, og hva vi trenger mer kunnskap om.

Blant foredragsholderne er tidligere verdensmester i triatlon, svenske Jonas Colting, som er en ivrig motstander av det han kaller «søppelmat» og opptatt av å spise økologisk. Med på laget har han blant annet professor Carlo Leifert fra Newcastle University, en av få som har forsket på forskjeller i næringsinnhold mellom økologisk og ikke-økologisk mat og professor Truls Raastad fra Idrettshøyskolen, som belyser idrettsutøveres potensial ved å få i seg essensielle næringsstoffer. Konferansier for dagen er Yngvar Andersen, personlig trener og gründer, kjent fra helseprogrammet Puls på NRK.

Helios er til stede sammen med terrengsyklistene i Team Trek Mesterhus med smaksprøver på blant annet økologisk rødbetejuice. Flere undersøkelser viser at økologisk rødbetejuice kan være en effektiv, helt naturlig og lovlig metode for å prestere maksimalt under konkurranse. I samarbeid med klinisk ernæringsfysiolog Inge Lindseth har vi samlet de siste forskningsresultatene. En velfylt goodie-bag har vi også til alle som deltar.

Sted: Pressesenteret i Holmenkollen
Tid: 17. november kl. 09.30 - 15.45

Hele programmet for dagen finner du her.

Påmelding her innen 15. november.

Related links

Emner

Kategorier


Om Helios

Helios er Norges eldste merkevare for økologisk mat. Helt siden 1969 har Helios satt sin ære i å levere trygg, god og bærekraftig mat av beste økologiske kvalitet. Helios har ca 180 økologiske produkter, som spenner fra juice til knekkebrød, olje, frø og gryn, nøtter, ris, pasta, nøttesmør med mer. Helios eies av Alma Norge AS og distribueres gjennom både dagligvare- og helsekostbutikker.

Følg Helios på Facebook her.

Følg Helios på Instagram her.

Relatert innhold

Norges ledende leverandør av helse- og velværeprodukter.

Midsona Norge AS er et av Norges ledende selskaper innen salg og markedsføring av sunn mat og helse- og velværeprodukter. Vår misjon er å gjøre det lettere for alle mennesker å leve et sunnere liv.

Midsona Norge AS
Lilleakerveien 8
0283 Oslo
Norge