Følg Midsona Norge AS

Kun én av fire spiser så mye fisk som myndighetene anbefaler

Pressemelding   •   mai 30, 2017 15:11 CEST

Mens fisk øker i pris stuper salget, og de fleste av oss spiser mindre fisk enn det myndighetene anbefaler. Du må imidlertid ikke spise fisk for dra nytte av dens omega-3-fettsyrer. Det vil vi hjelpe deg med!

Lite slår en tallerken med fersk og god fisk som er godt tilberedt og akkompagnert med deilig tilbehør. Likevel viser ferske tall at konsumet av fersk fiskefilet har gått ned med hele 42 prosent i første kvartal i år, sammenlignet med 2016. Flere av oss avskrekkes trolig av prislappen – nær all sjømat har blitt dyrere de siste årene, skriver E24.

Helsedirektoratet vil arbeide for økt forbruk av fisk, og anbefaler at vi spiser fisk til middag to til tre ganger i uken. Myndighetene ønsker også at du bruker fisk som pålegg. I 2015 spiste likevel kun 23 prosent av oss fiskeprodukter til middag tre ganger i uken. Det betyr altså at tre av fire ikke følger anbefalingene til myndighetene når det kommer til ukentlig inntak av fisk.

Godt for hjertet

Får du i deg fisk, fiskeolje og lange flerumettede omega-3-fettsyrer som EPA og DHA, bidrar du også til å holde hjertet fornøyd. Spesielt de halvfete og fete fisketypene er hovedkilde til de marine omega-3-fettsyrene i kostholdet.

I fremtiden vil det være en utfordring at norske forbrukere spiser enda mindre av de gode fettsyrene fisken innehar. Det primære rådet fra Helsedirektoratet er å spise fet fisk. Ønsker du i imidlertid ikke å ha fisk på menyen tre ganger i uken, kan du likevel få napp og dra nytte av fiskens viktige fettsyrer!

Omega-3 uten å spise fisk

Til personer som ikke spiser fet fisk eller har et lavere inntak enn den nedre anbefalte grense, har Helsedirektoratet følgende oppfordring: Ta et daglig tilskudd av omega-3-tilskudd for å sikre et tilstrekkelig inntak av lange flerumettede omega-3-fettsyrer!

Vi ønsker å bidra til bedre helse i hverdagen når fisken blir for dyr, eller hvis du ikke ønsker å spise fisk til middag tre ganger i uken. Biopharma Trippel Omega-3 inneholder vitamin D og omega-3-fettsyrene EPA og DHA. Samlet er disse bra for hjertet og immunforsvaret. Trippel Omega-3 kan være et fint supplement for å opprettholde et balansert kosthold med tilførsel av fettsyrene fra fisk.

Veil. pris Biopharma Trippel Omega-3 79,90,-. Du finner den i dagligvare og på Soma.no.

For mer informasjon og høyoppløselige bilder – ta kontakt med innholdsprodusent og pressekontakt i Midsona Norge AS, Hans Ola Hevrøy: hans.ola.hevroy@midsona.no, 91 52 86 72.

Kilder:

Midsona Norge AS, tidligere kjent som Midelfart Sonesson AS, distribuerer og markedsfører sterke merkevarer fra en rekke internasjonale og norske samarbeidspartnere, i tillegg til egeneide merkevarer.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar