Følg Midsona Norge AS

Årets mest bærekraftige produkter er endelig i butikk

Pressemelding   •   nov 13, 2017 15:29 CET

Prisvinnende produkter fra Urtekram har aldri vært mer tilgjengelig for den norske forbruker. I oktober ble nemlig økologiske matvarer fra Urtekram lansert i Sunkost. 

Urtekram er Skandinavias største økologiske merkevare, og produktene selges i dag i mer enn 36 land. Som de fleste gode historier gjør, starter også Urtekrams historie med «Det var en gang». Det som i dag har gitt grunnlaget for bærekraftige, rene og økologiske produkter, startet allerede i 1972 da en pionerånd og miljøbevissthet spirte fram i Danmark. Lisbeth Damsgaard og Ronnie McGrail startet reisen med en liten urtekremmerbutikk i København, hvor fokuset var naturlig, enkel og ren livsstil. Ønsket om å produsere bærekraftige produkter har bare fortsatt å vokse de neste tiårene, og gjennomsyrer alt Urtekram foretar seg i dag. For selv om Urtekram nå er veldig mye større enn de var for over 40 år siden, er engasjementet og drivkraften for å lage produkter både du og jorda har godt av fortsatt den samme.

Engasjementet og ønsket om en bærekraftig verden har resultert i solide, naturlige og gode produkter som danske forbrukere har trykket til sitt bryst. Det har også ført til at Urtekram ble kåret til «Årets mest bærekraftige merkevare» i Danmark i 2017!

Naturlig middag – helt enkelt

Å gjøre middagsmaten renere og mer naturlig krever ikke store endringer. Urtekram ønsker å gjøre et naturlig valg til et lett valg for forbruker. Derfor vil du nå kunne finne alt fra forskjellige middagstilbehør, glutenfri pasta, linser og ris til frokostprodukter som müsli, knekkebrød og tørket frukt hos Sunkost. Liker du å lage baksten selv, finner du nå også flere mel- og brødmikser fra Urtekram i butikk.

Ta gjerne turen innom Sunkost for inspirasjon og produkter til en økologisk og naturlig middag!

Kanskje du kan starte med denne?

Pestobrød med mozzarella og parmaskinke

Du trenger:

 • 25 g gjær
 • 3,5 dl lunkent vann
 • 1 ts havsalt
 • 100 g Urtekram økologisk fullkornsdurummel
 • 400 g Urtekram økologisk siktet speltmel
 • 75 g Urtekram økologisk grønn pesto
 • 70 g lufttørket parmaskinke
 • 1 klump fersk økologisk mozzarella
 • Urtekram økologisk olivenolje til pensling
 • Evt. litt Urtekram salt

Slik gjør du:

 1. Løs opp gjæren i vannet. Tilsett salt og fullkornsdurummel. Elt inn litt og litt speltmel om gangen til deigen er smidig og jevn.
 2. Dekk til deigen med et kjøkkenhåndkle, og sett den på et lunt sted til heving i ca. 1 time.
 3. Legg deigen på en flate med mel og rull den ut til en firkant på ca. 30x40 cm. Smør et tynt lag pesto over hele deigen.
 4. Skjær mozzarellaen i tynne skiver og fordel den og parmaskinken på den ene halvdelen. Fold så den andre halvdelen over.
 5. Lag noen snitt på tvers av brødet og sett det til heving i ca. 20 minutter på en stekeplate med bakepapir. Pensle med olje og dryss flaksalt over om du ønsker.
 6. Stek brødet i 15-20 minutter på 250 grader. Spis det mens det er lunkent. Server brødet som tilbehør til en fyldig salat eller som en del av en tapas.

Tips!

Brødet passer godt som matpakke eller i piknikkurven. Det kan også fryses ned og varmes opp igjen en dag du har dårlig tid – eller bare vil nyte et godt brød!

For mer informasjon og høyoppløselige bilder - kontakt innholdsprosent og pressekontakt i Midsona Norge, Hans Ola Hevrøy: hans.ola.hevroy@midsona.no, 91 52 86 72.

Midsona Norge AS, tidligere kjent som Midelfart Sonesson AS, distribuerer og markedsfører sterke merkevarer fra en rekke internasjonale og norske samarbeidspartnere, i tillegg til egeneide merkevarer.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Agree With Privacy Policy