Gå videre til innhold
Gojibær på søketoppen

Nyhet -

Gojibær på søketoppen

Google slipper hvert år en oversikt over hva som er søkt mest på i året som har gått. I 2014 søkte nordmenn mye etter nye helsekostvarer, og gojibær kom sammen med chiafrø på søketoppen.

Gojibær har gått fra å være et litt rart eksotisk bær, til å bli en del av nordmenns kosthold. Året før dreide alt seg om grønnkål og quinoa, men i 2014 søkte folk etter nye favoritter som chiafrø og gojibær. Supernature importerer viltvoksende gojibær fra Kina, og har merket den økte interessen for superbæret de siste årene.

Vitamin A og C

Goji er en frukt med opphav i Asia. Bærene inneholder vitamin A fra betakaroten og antioksidanten vitamin C. Vitamin C bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

- Gojibær har lange tradisjoner i Asia som medisinsk matplante, og har gjennom historien blitt tillagt mange helsebringende egenskaper. Gojibær er et av verdens mest populære bær, og er i ferd med å etablere seg som en sunn og naturlig del av det norske kostholdet, sier Supernature-gründer og helsecoach John Opsahl.

Svært anvendelig

Den søte, lett syrlige smaken gjør bærene elsket av både voksne og barn. De er svært anvendelige og egner seg godt i blant annet retter av raw food og supermat, som snacks og garnityr.

- Mange tror fremdeles at gojibær er dyrt, men dette bygger på en misforståelse. Goji koster det samme som tørkede blåbær, bringebær og andre mer kjente bær. Generelt er bær en god kilde antioksidanter og andre næringsstoffer. Jeg anbefaler alle å bli kjent med dette fantastiske bæret og bruke det i all type matlagning, mener Opsahl.

Related links

Emner

Kategorier

Relatert innhold

Relaterte events

Norges ledende leverandør av helse- og velværeprodukter.

Midsona Norge AS er et av Norges ledende selskaper innen salg og markedsføring av sunn mat og helse- og velværeprodukter. Vår misjon er å gjøre det lettere for alle mennesker å leve et sunnere liv.

Midsona Norge AS
Lilleakerveien 8
0283 Oslo
Norge